Taekwondoka’s van Taekwondo Rosmalen doen bandexamen

Vrijdagavond 4 oktober was het bij Taekwondo Rosmalen weer tijd voor bandexamens. In totaal probeerden 15 taekwondoka’s een volgende band of slip te behalen.
Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige sport. Letterlijk vertaald uit het Koreaans betekent Tae voet, kwon is hand of vuist en do betekent de manier of de weg. Taekwondo betekent letterlijk ‘de manier van de voet en de vuist’. Tijdens het examen moesten de kandidaten dan ook verschillende onderdelen tonen aan de examencommissie. Als eerste onderdeel werden de Taegeuks getoond. Taegeuks zijn stijlvormen die volgens een vastgesteld bewegingspatroon van technieken worden uitgevoerd. De taekwondoka’s die gingen voor hun gele slip of gele band moesten taegeuk Il Jang tonen. Deze taegeuks lopen op in moeilijkheidsgraad en de sporters die gingen voor de blauwe en zwarte slip moesten drie taegeuks tonen. Daarna werden hand- en voettechnieken en zelfverdedingstechnieken getoond en werd er gespard. De hogere banden vereisten tenslotte nog de breektest, waarbij met de voet één of meerdere planken doorgetrapt dienden te worden. Na een examensessie van zo’n twee uur kwam het verlossende woord van de examencommissie: iedereen was geslaagd.
Gele slip: Teun, Fedde, Taha
Gele band: Lionel, Mette, Victor, Mohammed, Albara, Mohammed Ali
Groene slip: Arda, Erren
Blauwe slip: Aillish, Kiran, Sem
Zwarte slip: Stefan

Taekwondo Rosmalen is een vereniging met sporters van verschillende leeftijden, van 6 tot 59 jaar. Er wordt driemaal per week getraind in de dojo aan de Bisschop Bekkerslaan in Rosmalen. Voor meer informatie kan men terecht op https://taekwondorosmalen.nl/. Bij interesse kan men enkele proeflessen komen volgen.

Auteur: Sandra Beekwilder

Posted by Sandra Beekwilder