Primeur trainersopleiding

De afgelopen maanden hebben een aantal studenten de opleiding Taekwondotrainer met goed gevolg afgerond.

Begin 2020 slaagden Ranmali Nicolai uit Rotterdam, Ed Smolenaers uit Grathem en William Vermij uit Heythuyzen voor het diploma Taekwondotrainer niveau 2.

Door de Corona-crisis moesten de praktijkexamens in maart voor de opleiding Taekwondotrainer niveau 3 uitgesteld worden. De toetsingscommissie, bestaande uit Roy Lufting, Jeroen Scholten-Linde en Francien Baltussen, heeft vervolgens na overleg met NOC*NSF besloten om op een andere wijze deze examens in te vullen.

Kandidaten konden hun praktijkexamen met behulp van video opnemen met inachtneming van de richtlijnen vanuit het RIVM. Deze video is vervolgens door 3 examinatoren bekeken en onafhankelijk van elkaar beoordeeld. Het daaropvolgende reflectiegesprek werd eveneens online met de kandidaten gehouden.

William Verstappen uit ‘s-Hertogenbosch was de eerste kandidaat in Nederland die het praktijkexamen op deze wijze met succes uitvoerde en inmiddels hebben ook Luke Rob uit Eindhoven en Henk Nienhuis uit Groningen hun opleiding Taekwondotrainer niveau 3 op deze manier succesvol af kunnen ronden.

Het bestuur van de TBN en de opleidings-en toetsingscommissie feliciteren de geslaagden van harte met het behalen van het diploma.

Posted by Stefan Beekwilder