Zwarte band taekwondo voor Kiki Ninioudi

Het is een unicum voor sportschool Taekwondo Rosmalen van Max Thümann. Een zwarte band 1ste POOM voor het eerst behaald in haar historie. Kiki Ninioudi heeft op haar 12 jarige leeftijd op 3 november 2018 deze bijzondere prestatie geleverd. Een ander unicum is ook dat dit de 2de zwarte band die Taekwondo Rosmalen dit jaar haalt. In juni 2018 slaagde Thijs Quispel voor zijn zwarte band 1ste DAN. Kiki zette haar eerste passen op de dojo mat toen ze 6 jaar was. Ze was ook net leerling geworden van basisschool ’t Ven. In de jaren daarna volgde ze zeer intensief de taekwondo lessen. Ook heeft ze samen met haar leraar Tony Hendriks i.s.m. Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel taekwondo clinics gegeven op haar basischool. Nu is ze leerling op het Rodenborch in Rosmalen en volgt daar VWO. De grote voorbereiding voor het behalen van de zwarte band startte eind 2017. Ze behaalde de zwarte slip op 13 oktober 2017. Onder de bezielende leiding van haar leraren Tony Hendriks en William Verstappen was het ook vaak afzien. Het kost gewoon veel bloed , zweet en tranen. Veel toewijding en zelf discipline is nodig om te gaan voor het ultieme doel; de zwarte band. Maar om deze band te halen heeft ook een training partner nodig en dat is mede leerling Aillish Los.

Vanwege dit unieke unicum heeft Taekwondo Rosmalen een speciale aanbieding. Een maand lang gratis lessen volgen. Een unieke kans om met deze sport kennis te maken.

Tekst; Rob Hoogeboom

Foto; Stefan Beekwilder , hier ziet men van links naar rechts Tony Hendriks , William Verstappen , Max Thümann en daarvoor Kiki Ninioudi

Posted by Rob Hoogeboom